Rytas u polufinalu protiv Hemofarma
Chuk Eidson je ubacio 23 poena

Eurocup - Final Eight

Rytas u polufinalu protiv Hemofarma

U prvom polufinalnom dvoboju Eurocupa sastaće se košarkaši srbijanskog Hemofarma i ukrajinskog Lietuvos Rytasa. Nakon što su Vrščani savladali moskovski Dinamo rezultatom 93:85, Rytas je bio bolji od Bennetona (85:79) i tako izborio plasman u polufinale Final Eighta koji se igra u Torinu.

Italijani su bolje otvorili utakmicu i nakon deset minuta igre vodili su rezultatom 27:18. Međutim, Ukrajinci su do poluvremena uspjeli konsolidovati redove i ovaj period igre riješiti u svoju korist pa se na odmor otišlo pri rezultatu 49:43 u korist Rytasa.

Do kraja meča vodila se izjednačena borba, ali su „gosti“ ipak uspjeli sačuvati prednost iz prvog dijela susreta. Najefikasniji igrač utakmice bio je Chuk Eidson koji je ubacio 23 poena, a još petorica njegovig saigrača upisali su dvocifren broj poena (Zavackas 16, Petravicius 12, Bjelica 12, Lukauskis 11 i Jomantas 11). Kod poražene ekipe bolji od ostalih bili su Gary Nael (18) i Judson Wallace (16).

Sutra se igraju druga dva četvrtfinala susreta Eurocupa, a sastaju se Pamesa – Khimki (18 sati) i Bilbao – Zadar (21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.