Rytasu pobjeda od 39 poena razlike

Novi poraz za Enisey

Rytasu pobjeda od 39 poena razlike

Još jedan neugodan poraz doživio je Enisey u okviru VTB Promo Kupa. U okviru grupe B i 12. kola Lituvos Rytas je bio izuzetno raspoložen za igru ostvarivši pobjedu sa 39 poena razlike (101:62).

Igrači iz Litvanije niti u jednoj četvrtini nisu postigli manje od 22 poena, a u zadnjoj četvrtini postigli su čak 29. Ekipa Eniseya protiv društva kojeg je predvodio jedan od najnaderenijih mladih centara Evrope Valanciunas (21 poen, 9 skokova) nije imala nikakve šanse.

Elmedin Kikanović se utopio u sivilu tima za koji nastupa sa 6 poena za 24 minute igre. Kikanović je imao veoma loš postotak šuta (za dva 2/7, slobodna 2/7). Naš igrač je ostvario i 3 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.