S Craven Cottegea svi odlaze: Fulham napustilo 15 igrača
Foto: EPA

Čistka u Londonu

S Craven Cottegea svi odlaze: Fulham napustilo 15 igrača

S. Bošković

Već dugo vremena je poznato da će Fulham od naredne sezone nastupati u Championshipu.

Tim iz Londona se prošle sezone vratio u prvi razred engleskog fudbala, te pojačao ekipu, a veliki broj stručnjaka im je predviđao plasman u sredini tabale.

Ipak, loš ulazak u sezonu koštao je posla Slavišu Jokanovića, kojeg je na klupi zamijenio Claudio Ranieri. Nakon Ranieri glavni trener ovog tima postao je Scott Parker.

Ipak, ni Parker nije mogao da izbori opstanak, te je ova ekipa napustila Premiership.

Iz Fulhama su danas saopćili koji će igraći napustiti ovaj tim, a njih je veliki broj.

Oni kojima ističe ugovor, te im neće biti ponuđen novi su: Ryan Babel, Lazar Marković, Adebayo, Atkinson, Davies, Garrido, Kelly, Armswort i Tahir.

Također, veliki broj igrača u Fulhamu je bio na posudbi, a oni će se svi vratiti u svoje matične klubove. Tu se nalazi dosta poznatih imena poput Sergia Rica, Andrea Schürrlea, Luciana Vietta i Timothy Fosu - Mensaha.

Vrijedi istaknuti da je veliki broj ovih fudbalera u svojim ugovorima imao klauzulu da mogu napustiti klub, ukoliko dođe do ispadanja u niži rang. 

Sigurno je da će ovaj tim pokušati da oformi što bolju ekipu za Championship, kako bi se što prije vratili u elitni rang. Ipak, druga engleska liga je najbolja druga liga svijeta i sigurno je da će postojati još nekoliko odličnih ekipa koje će željeti da se plasiraju u Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi