Aleksandar Mitrović napušta Fulham, ali ipak ostaje u Premiershipu?

Ogroman interes za reprezentativca Srbije

Aleksandar Mitrović napušta Fulham, ali ipak ostaje u Premiershipu?

M. Šljivak

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović (24) napustit će ekipu Fulhama u ljetnom prelaznom roku.

Tim sa Craven Cottagea ispao je iz Premiershipa nakon očajnih nastupa, a Mitrović ima mogućnost da napusti klub.

Povezuje se 24-godišnji napadač sa mnogobrojnim ekipama, a posljednji tim koji se javio i koji je zainteresovan za njegove usluge je Southampton.

Spreman je tim sa St. Mary'sa da izdvoji 30 miliona funti za Mitrovića. Ta cifra bi trebala biti sasvim dovoljna da londonski tim pristane na prodaju, pa bismo i naredne sezone Mitrovića mogli gledati u Premiershipu.

Tokom ove je srbijanski fudbaler bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka u Fulhamu. Nije mogao sam, pa je uzaludno bilo njegovih 11 golova i tri asistencije.

Pored Southamptona Mitrovića žele još Brighton, Everton i West Ham, pa je pred njim bitna odluka za nastavak karijere.

Kinezi nude ogroman novac

Kineski Guangzhou Evergrande ponudio je ogroman novac za Mitrovića.

Engleski mediji nedavno su obajvili kako je ovaj kineski tim spreman izdvojiti 50 miliona funti za transfer, a i Mitrović bi dobio unosan ugovor.

Ovaj 24-godišnji napadač je dobio fantastičnu ponudu. Guangzhou mu nudi ugovor od čak 300.000 funti sedmično. To je svakako cifra koja se ne odbija suviše lako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mitrovića je proteklog ljeta Fulham otkupio od Newcastlea za 15 miliona funti, a u karijeri je ovaj napadač igrao još za Anderlecht i Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi