S koliko bh. fudbalera je igrao tvrdi da je naučio bosanski jezik!

Nastupa u Njemačkoj

S koliko bh. fudbalera je igrao tvrdi da je naučio bosanski jezik!

A. Čaušević

Njemačka je već puna dva desetljeća redovna stanica za mnoge bh. fudbalere.

Neki od najvećih bh. fudbalera u periodu poslije agresije na BiH igrali su u Njemačkoj, prije svih Edin Džeko, Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Hasan Salihamidžić.

S nekim od igrača koji su rođeni ili su porijeklom iz naše zemlje igrao je Sören Gonther, iskusni defanzivac koji praktično cijelu svoju karijeru igra u populanoj Cvajti.

Gonther je u razgovoru za Tag24.de kazao kako je kao posljedica igranja sa bh. fudbalerima, ali i s onim s područja bivše Jugoslavije, to što je naučio bosanski, hrvatski i srpski jezik.

"Koliko sam igrao i vremena proveo sa igračima iz bivše Jugoslavije, da sam skoro naučio njihove jezike. Dok sam bio član St. Paulija, zastupao me prijatelj koji je iz Bosne. Naučio sam da postoji bosanski, hrvatski, srpski i ko zna koji jezik", rekao je Gonther.

Ovaj 32-godišnjak je prošle sezone svlačionicu dijelio sa Harisom Duljevićem, Darijem Đumićem i Dženisom Burnićem, a od ove saigrač mu je Marko Mihojević jer su obojica članovi ekipe Erzgebirge Aue.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Sa Dariom Đumićem sam pričao na Engleskom. On dobro govori taj jezik. Sada je tu Mihojević. Kasnio je na pripreme, ali ste sve vidjeli. Može trčati koliko god želite. Pokazao je protiv Uniona i Herthe svoje mogućnosti", rekao je Gonther.

U prvom kolu nove sezone Cvajte Erzgebirge Aue je s 0:2 pobijedio Greuther Furth, a Mihojević i Gonther su činili štoperski par.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi