Sa 83 godine dobio UEFA B licencu za trenera
Ahmet Degirmendžić i 50-tak godina mlađi Delimir Bajić na edukaciji u Zenici

Trenerski fenomen iz Olova

Sa 83 godine dobio UEFA B licencu za trenera

D. Kurbegović

U Zenici je prošle sedmice okončan program za dobijanje UEFA B licence, koje organizuje Nogometni savez BiH. U Trening centru mogli smo vidjeti dosta poznatih faca, od braće Branimira i Delimira Bajića, Mensura Mujdže, Velibora Đurića, Damira Hadžića. Zajka Zebe...

Ipak jedan čovjek je posebno skrenuo pažnju. Riječ je o 83-godišnjem hadžiji Ahmetu Degirmendžiću, koji je uspješno savladao i završio program za dobijanje B licence, što mu je bila životna želja.

Inače, Degirmendžić ima prije rata završenu trenersku školu, a bio je trener i u Danskoj, gdje je zaradio penziju. Vratio se davno u BiH, a trenutno je prvi trener NK Stupčanica iz Olova, koja se takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK.

Svakako nesvakidašnja stvar u našem nogometu, ali i općenito sportu, da se ljudi u poznim godinama edukuju i imaju toliku želju za sportom i životom, što može biti dobra pouka za mlađe naraštaje, da se edukuju i ulažu u sebe, kada je u pitanju nogomet, jer po primjeru trenera Degirmendžića, za to nikada nije kasno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi