Sablić: Favoriti smo, uvjeren sam da ćemo slaviti

Trener Širokog Brijega pred hercegovački derbi

Sablić: Favoriti smo, uvjeren sam da ćemo slaviti

Teško je prognozirati što sutra čeka gledatelje na Pecari u hercegovačkom derbiju između Širokog Brijega i Zrinjskog. 

Širokobriježani su u nizu od četiri utakmice bez poraza i uvjereni su da odličnu formu mogu potvrditi i sutra na Pecari, dok su, sa druge strane, u Zrinjskom pod pritiskom nakon što su kiksali u posljednje dvije utakmice. Prednost Zrinjskog na tabeli ispred Širokog Brijega se istopila na svega tri boda... 

Uoči sutrašnje utakmice trener Širokog Brijega Goran Sablić zrači optimizmom i mirnoćom....

"Nadam se da će moji igrači odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu, te da će, što mi je najvažnije, dati sve od sebe. Posebno neko iznenađenje nisam spremio za Zrinjski, što znači da se nećemo modelirati po protivniku, već ćemo težiti da isključivo igramo svoju igru", rekao je Sablić za SportSport.ba i dodao: 

"Zrinjski je dvostruki uzastopni prvak, ali na Pecari niko nije favorit, pa ni oni. Neće nas zavarati to što su trenutno u maloj krizi, jer radi se o momčadi koja u svojim redovima ima odlične igrače sa pobjedničkim mentalitetom. Sigurno će doći u Široki Brijeg s namjerom da naprave pozitivan rezultat i okrenu situaciju u svoju korist, no mi igramo na domaćem terenu, gdje imamo stopostotni učinak, tako da sam uvjeren da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti."

Psihološki bonus za Široki Brijeg predstavljaju svakako odlični rezultati. 

"Kada zaradate nekoliko pobjeda, kako na domaćem terenu, tako u gostima, normalno je da samopouzdanje naraste igračima. Zrinjski nam, zaista, dolazi u dobrom momentu. Bez obzira šta će biti na kraju, to neće odlučiti prvenstvenu utrku do čijeg kraja je još dugo. Mi smo sigurno zreliji i stabilniji nego prije." 

Kada su u pitanju izostanci, Sablić neće moći računati na dvojicu nogometaša. 

"Otprije je poznato da nećemo moći računati na Josipa Ćorića, dok je Wagner zadobio povredu na posljednjoj Kup utakmici protiv Viteza." 

Osvrnuo se Sablić i na svoj dosadašnji rad u Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svjestan sam da radimo veoma dobro i kvalitetno. Nakon što smo igrali evropske utakmice bilo je pitanje vremena kada ćemo se stabilizirati i do kraja početi uzimati plodove svog rada. Široki Brijeg sigurno ima kvalitet za sami vrh tabele i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu sve više napredovati. Želimo se nadigravati sa svim klubovima i nema razloga za to skrivamo."

Duel između Širokog Brijega i Zrinjskog igra se sutra s početkom u 16:30 sati. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi