Sabonis doživio srčani udar
Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena

Litvanski div je van životne opasnosti

Sabonis doživio srčani udar

M. Maksimović

Legenda litvanske ali i svjetske košarke, Arvydas Sabonis doživio je lakši srčani udar. Sabonis je prvi put nakon ljetne pauze odigrao utakmicu sa rekreativcima u dvorani u Kaunasu koja nosi njegovo ime.

Nakon što je sjeo na klupu, Sabonis se požalio na bolove u prsima, te je prebačen u bolnicu. Iz bolnice je stigla informacija kako je Sabonis van životne opasnosti.

Sabonis je u karijeri igrao za Žalgiris, Forum Valladolid, Real Madrid i Portland. Sa selekcijom Sovjetskog Saveza je osvojio zlato u Seulu 1988.godine, svjetski prvak je bio 1982.godine, odnosno drugi četiri godine kasnije u Madridu.Na Evropskim prvenstvima je jednom bio zlatni, dva puta brončani. Sa selekcijom Litve je osvojio dvije bronce zaredom u Barceloni i Atlanti, dok je u Atini 1995.godine izgubio u finalu od tadašnje Jugoslavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.