Sabri Sarioglu kapiten Galate protiv Sarajeva

Legendarni fudbaler se vraća na Koševo

Sabri Sarioglu kapiten Galate protiv Sarajeva

Galatasaray će na utakmici protiv Sarajeva na Koševu predvoditi njihov legendarni igrač Sabri Sarioglu.

Sarioglu je odigrao više od 400 utakmica u dresu Galatasaraya, a u tom klubu je i ponikao. 

Zanimljivo je da je on već jednom igrao na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" i to 2. juna 2007. godine, kada je Bosna i Hercegovina predvođena legendarnim igračem i trenerom Sarajeva Fuadom Muzurovićem golovima Muslimovića, Džeke i Čustovića slavila pobjedu rezultatom 3:2.

Za Tursku je upravo Sabri Sarioglu postigao gol za privremeno vodstvo od 2:1. Na Koševu je tada bilo 20.000 navijača.

Zanimljivo je još da je na utakmici između Bosne i Hercegovine i Turske, u kojoj je naša reprezentacija gostovala u Turskoj, Sarioglu postigao još jedan gol. 

Utakmica se igrala 11.10.2008. godine. Džeko je postigao gol za 1:0, a Sarioglu za 1:1 iz slobodnog udarca. Turska je slavila sa 2:1, a našu reprezentaciju je tada vodio Miroslav Blažević. 

Na toj utakmici u Turskoj je nastupio i trenutni prvotimac FK Sarajevo Džemal Berberović, koji je za bordo klub odigrao 191 utakmicu, a za reprezentaciju 33 utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije