Sačević učvrstio Slogu na vrhu tabele

Druga liga Sjever

Sačević učvrstio Slogu na vrhu tabele

Midhat Šljivak

Pogotkom Enesa Sačevića ekipa Sloge iz Siminog Hana savladala je u 16. kolu Druge lige Sjever Bosnu u Kalesiji rezultatom 1:0.

Sačević je u 58. minuti susreta napravio slalom kroz odbranu Bosne, te je matirao domaćeg golmana Bukvara za ispostaviće se pobjedu Sloge, koja je sada tri boda ispred Mladosti iz Malešića.

Lokalni derbi igrao se u Živinicama, gdje je domaći Slaven savladao Priluk s minimalnih 1:0. Strijelac jedinog pogotka na meču bio je Šemić u 66. minuti susreta.

Minimalne pobjede u ovom kolu su ostvarile ekipe Radnika i Mladosti iz Puračića, dok je najefikasniji meč odigran u Mramoru, gdje je istoimeni domaćin savladao Prokosoviće s 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 16. kolo:

Bosna (K) - Sloga (S.H) 0:1 (Sačević 58')
Slaven - Priluk 1:0 (Šemić 66')
Mramor - Prokosovići 2:1 (Kasumović 25', Musić 75' / Halilagić 82')
Radnik - Ingram 1:0 (Kovačević 69')
Mladost (P) - Odžak 1:0 (Huskanović 57')

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.