SAD deklasirala Australiju, tri trice Bryanta za 31 sekundu

Poznati svi polufinalisti

SAD deklasirala Australiju, tri trice Bryanta za 31 sekundu

A. Haznadarević

Košarkaški tim snova, sastavljen od reprezentativaca SAD-a, osigurao je prolazak u polufinale olimpijskog turnira, nakon jedne dosta lagane pobjede nad Australijom rezultatom 119:86.

Amerikanci su imali ozbiljnog protivnika prvih pet minuta, nakon kojih je završena rezultatska neizvijesnost, te neriješen rezultat na semaforu više nismo mogli vidjeti do kraja meča.

Ipak, tokom meča nisu ni Australci dozvoljavali Dream timu da stvori preveliku razliku, pa su se do posljednje četvrtine uglavnom držali na oko 12 poena razlike. No, ulaskom u posljednji period igre, NBA zvijezde su ubacile u veću brzinu pa su nevjerovatnom serijom Kobe Bryanta od četiri trice, a od toga tri vezane u samo 31 sekundu, pobjegli na preko 20 poena prednosti.

Velika serija američkih košarkaša zaustavila se na +33, a najbolji strijelci momčadi bili su Kobe Bryant sa 20 , Deron Williams sa 18, te Carmelo Anthony sa 17 ubačenih poena.

U momčadi Australije, najbolji strijelac je bio Patrick Mills, koji je ujedno i ponio titulu najefikasnijeg igrača utakmice, postigavši 26 poena.

Treba dodati da je LeBron James za trideset minuta provedenih na parketu, uspio postići triple-double. Ubacio je 11 poena, isto toliko puta asistirao, te imao 14 skokova.

U polufinalu će se snage odmjeriti SAD i Argentina, te Španija i Rusija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije