Sad je jasno da Buffon neće karijeru nastaviti u PSG-u

Al Khelafi demantovao špekulacije

Sad je jasno da Buffon neće karijeru nastaviti u PSG-u

E. Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon jučer je odigrao posljednju utakmicu u dresu Juventusa, ali još uvijek nije potvrdio da li je do i zadnja utakmica u karijeri.

Buffon je prije nekoliko dana izjavio da je ovo njegova posljednja sezona i da će nakon 17 godina napustiti Juventus. Međutim, iskusni golman nije želio da otkrije da li to znači da će završiti svoju karijeru ili će odlučiti da među stativama provede barem još jednu sezonu.

Nakon toga pojavile su se mnoge špekulacije o nastavku Buffonove karijere, a kao grom iz vedra nema bila je vijest da ovaj 40-godišnji golman ide u PSG. Ipak, vlasnik francuskog kluba Nasser Al Khelafi je demantovao ove navode i poručio da od toga nema ništa.

"Buffon je fantastičan golman, ali naš prvi izbor je Areola i tako će ostati i naredne sezone. Znate me svi dobro, zar stvarno mislite da bih vam rekao koje igrače pratimo? U ovom trenutku imamo Areolu i on je naš broj jedan. Svaki klub sigurno želi Buffona, ali mi imamo izbor na toj poziciji", rekao je Al Khelafi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti