Napoli ljut na Costu i Pjanića: Neprihvatljivo je da se na ovaj način uvrijedi dostojanstvo Insignea

Napolitanci bijesni na igrače Juventusa

Napoli ljut na Costu i Pjanića: Neprihvatljivo je da se na ovaj način uvrijedi dostojanstvo Insignea

E. Škorić

Juventusova proslava titule zasmetala je Napoliju, obzirom da su se u jednom ružnom svjetlu u Staroj dami "sjetili" i nogometaša iz Napulja.

Juve je prvak sedmi put zaredom, a u trci za Scudetto prethodno je uspio da slomi upravo Napoli.

Miralem Pjanić, Douglas Cousta i Blaise Matuidi, kao i još neki prvotimci Juventusa, snimali su uživo na društvenim mrežama slavlje na ulicama u Torinu, ali su potom aparate usmjerili ka dijelu navijača Juventusa koji su "sahranili" Lorenza Insignea. Neki su to snimali, drugi objavili kroz fotografiju na društvenim mrežama.

Također, bilo je i majica s natpisom: "Napoli merda", ali ipak Napolitance je najviše potresao kovčeg u bojama Napolija s imenom Insignea i krstom.

"Zaista su nas uznemirili i pogodili sramotni i uvredljivi stavovi igrača Juventusa. Ovo su ozbiljni gestovi koji vrijeđaju dostojanstvo ljudi i Napolinataca poput Insignea i ovo je neprihvatljivo", poručili su iz Napolija u zvaničnom saopštenju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije