Sada čeka ljeto: Arda Turan dogovorio transfer?

Još uvijek je pod ugovorom sa Barcelonom

Sada čeka ljeto: Arda Turan dogovorio transfer?

Već godinama unazad se ime Arde Turana u medijima moglo pročitati uglavnom u kontekstu problema van terena.

33-godišnji Turčin je i dalje zvanično član Barcelone, iako ga katalonski klub nije želio primiti nazad na Nou Campu nakon što je zimus završena njegova posudba u Bašakšehiru - u kojem se nije naigrao.

Zimus se špekulisalo da bi Arda Turan mogao put Južne Amerike, ali od toga nije bilo ništa, pa nekada odlični ofanzivac sada čeka da mu istekne ugovor s Barcelonom. To će se dogoditi 30. juna.

A iz Turske stižu informacije da je Turan u međuvremenu dogovorio transfer i da će po isteku ugovora sa Barcelonom potpisati za Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko se to i desi, Arda Turan će se na određeni način vratiti kući jer je upravo u Galatasarayu počela njegova karijera.

Sada već davne 2011. godine je Galatasaray prodao Turana Atletico Madridu za 13 miliona eura. Nakon četiri briljantne godine u dresu Jorgandžija Turan je realizovao i transfer u Barcelonu vrijedan blizu 35 miliona eura. Ipak, ubrzo nakon toga stvari će za iskusnog Turčina krenuti nizbrdo...

Top Komentari

nakamura
U Atletiku je bio zvijer
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi