Sada je jasnije zašto Muslin nije prihvatio poziv BiH
Iako je Srbiju odveo na SP, Muslin je doživio jednu nogometnu nepravdu, ali očito će u svakom slučaju otići na Mundijal u Rusiju. (Foto: EPA)

Sve bliže SP-u

Sada je jasnije zašto Muslin nije prihvatio poziv BiH

Edmir Škorić

Slavoljub Muslin je Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo, a onda je neočekivano smijenjen.

Muslin je napravio veliku stvar sa reprezentacijom Srbije, ali iz Fudbalskog saveza Srbije su imali određene "korekcije" i nisu se baš slagali s određenim Muslinovim odlukama, kao naprimjer da ne daje šansu mladim igračima, pa je došlo do raskida saradnje.

Iako su mnogi to nazvali nogometnom nepravdom, što u principu i jest, Muslin bi svakako mogao da kao selektor ode u Rusiju.

Navodno je selekcija Australije u potrazi za selektorom i ova zemlja planira da angažuje Muslina, koji je prema navodima već otputovao na pregovore sa čelnicima Australskog saveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Muslin se povezivao i sa Bosnom i Hercegovinom, ali zahvalio se na pozivu iz Sarajeva i očigledno da ima interes da na Mundijalu bude dio nekog tima. Po svemu sudeći, Australije, ali treba još sačekati na neke zvanične informacije.

Što se Klokana tiče, oni će na SP-u igrati u grupi C zajedno s Francuskom, Peruom i Danskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi