Sadiković: Grupa nije prejaka, ali nije ni slaba

U-19 reprezentativac BiH

Sadiković: Grupa nije prejaka, ali nije ni slaba

U hotelu Holiday Inn u Sarajevu jučer se okupila U-19 reprezentacija BiH koja će od 10. do 15. oktobra u Švedskoj učestvovati na kvalifikacionom turniru za odlazak na EP.

Selektoru Toniju Karačiću jučer se odazvalo osam reprezentativaca, a očekuje se da ostatak ekipe bude kompletiran danas kada ostali igrači završavaju sa svojim klupskim obavezama.

"Nismo bili dugo na okupu i kratak je period za pripremu, ali ipak očekujem da se plasiramo u elitni krug kvalifikacija. Imam uvid u formu igrača, uglavnom igraju i za seniorske timove i mislim da će biti na nivou kada počne turnir", kazao je selektor U-19 nacionalnog tima BiH Toni Karačić. 

Slične ambicije i očekivanja kao i selektor ima i mladi vezista Željezničara Damir Sadiković.

"Cilj svake ekipe je da izbori što bolji plasman. Grupa nije prejaka, ali nije ni slaba. Švedska je u našem rangu. Irsku i Azerbejdžan ne poznajem dovoljno, ali mislim da možemo da ih pobijedimo i plasiramo se u elitnu rundu. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, kao i uvijek na okupljanjima reprezentacije", istakao je taletonvani fudbaler kluba sa Grbavice.

Naša reprezentacija prvi susret na turniru igra protiv Švedske 10. oktobra u 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.