Izlazak Manea sa stadiona sa samo dvije izgovorene riječi govori mnogo

Sprema se na povratak u Englesku

Izlazak Manea sa stadiona sa samo dvije izgovorene riječi govori mnogo

Edmir Škorić

Mnogo su očekivali u Bayernu od Sadija Manea, a 31-godišnjak bi Minhen mogao napustiti nakon samo jedne sezone.

Senegalac je kao velika zvijezda prošlog ljeta došao iz Liverpoola i očekivalo se da će biti prevaga na terenu i da će na najbolji način nadoknaditi prelazak Roberta Lewandowskog u Barceloni, ali to se nije dogodilo.

Mane za sada ima jako lošu sezonu i vidno je nezadovoljan, a nedavno je učestvovao u incidentu kada je nakon utakmice s Manchester Cityjem u Ligi prvaka udario svog saigrača Leroyja Sanea u svlačionici. Tada je suspendovan i novačno kažnjen.

U protekle tri utakmice, Thomas Tuchel je uvijek od početka uvrštavao Senegalca i želio je Maneu dati potrebno samopouzdanje. No, on nikako da uhvati formu iz dana kada je nosio dres Liverpoola. Imao je tešku povreud zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru i od tada nije onaj stari.

Mane je u subotu morao da sjedne na klupu, a ispred njega je šansu dobio Leroy Sane. Na kraju je Mane na terenu provoe samo sedam minuta, ali je stigao ipak u finišu da asistira Noussairu Mazraouiju za 6:0. No, nakon utakmice nije izgledao sretno.

Njemački mediji uvjeravaju da je Mane spreman da se vrati u Englesku na ljeto i navodno su objavljeni prvi pregovori sa Chelseajem. Njegov govor tijela nakon duela sa Schalkeom protumačio se kao tijelo osobe koja nije sretna i koja želi nešto da promijeni.

Oglasi

Mane je ovaj put otišao pred navijače da ih pozdravi, ali prvi se potom zaputio u svlačionici. Opuštena ramena i nedostatak osmijeha pokušao je da sakrije gestom aplauza prema navijačima.

U Mix zoni Mane nije želeo ništa da kaže. Izgovorio je samo dvije riječi: "Sljedeći put", dok su novinari tražili izjavu, zatim je i napustio Allianz Arenu.

Mane će vjerovatno i u narednom kolu protiv Leipziga ostati an klupi, a upitno je hoće li tada ipak biti raspoloženiji za davanje izjava ili će opet biti "sljedeći put", a lako se može desiti da tog puta i ne bude...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern dva kola prije kraja drži vrh tabele u Bundesligi sa bodom više od Borussije Dortmund. Mora da pobijedi Leipzig i Koeln ako želi 11. uzastopnu titulu, čime bi se na kraju popravio loš dojam ove sezone u kojoj je bio cilj osvojiti i Kup i Ligu prvaka, a u oba takmičenja su ispali u četvrtfinalu.

Mane bi barem za kraj želio da jednu sezonu u Njemačkoj pamti po tome što je bio prvak iste. Bayern nema lake utakmice do kraja, ali ne smije se okliznuti jer Borussia Dortmund pomno prati da iskoristi svaku grešku rivala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pa nije Bundes liga sprdacina ko engleska. U engleskoj je bio top 3 najboljih igraca a u njemackoj ne moze ni u cvajti naci mjesto. Engleze samo Ronaldo bio proslavio a sada kada njega nema liga im je u rangu madjarske. Arapska liga cak 6 puta gledanija i zanimljivija od pirgavaca
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi