Klopp je otkrio najveću tajnu uspjeha Salaha i Manea, sve je povezano s njihovom vjerom

Zvijezde Liverpoola

Klopp je otkrio najveću tajnu uspjeha Salaha i Manea, sve je povezano s njihovom vjerom

Admin Čaušević

Sadio Mane i Mohamed Salah su tipovi igrača koje svaki trener želi u svom timu. 

Mane i Salah su već godinama udarne igle Liverpoola s kojim su se popeli na krov Engleske, Evrope, ali i svijeta.

Na nedavno Afričkom kupu nacija igrali su u finalu jedan protiv drugog, a za potpuni oporavak i povratak iscrpljujućim mečevima u Premiershipu i Ligi prvakas bilo im je dovoljno nekoliko dana.

I dok mnogi igrači u sličnim slučajevima traže dopust od klubova i dodatne dane odmora to nije slučaj sa Maneom i Salahom koji su vrlo brzo našli na terenu.

Prije nekoliko dana njihov trener Juergen Klopp je otrkio tajnu uspjeha dvije najveće afričke zvijezde i sve je povezano s njihovom vjerom.

Oglasi

Mane i Salah praktikuju vjeru islam, poznato je da su veoma religiozni te im njihova vjerska uvjerenja zabranjuju upotrebnu alkohola. To je i ključni recept, smatra Klopp.

"Obojica uopšte ne piju alkohol. To je obično glavni problem kada slaviš nešto, to ubija ili produžuje vrijeme oporavka."

"Oni su bili spremni dan nakon utakmice finala. Obojica su sila prirode. Nadam se da će tako biti zauvijek. Oporavili su se ekstremno brzo", kazao je Klopp.

Sjajni fudblaeri su i za vikend bili u akciji te su pogađali u pobjedi nad Norwichem. Prije utakmice Senegalac je napravio gest vrijedan divljenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije utakmice spiker na stadionu planirao je Maneu čestitati i podsjetiti na detalj da je osvojio Afrički kup nacija sa Senegalom, kako bi dobio dodatne ovacije što je Mane odbio iz poštovanja prema Salahu jer je u finalu pobijeđen upravo Egipat.

Inače, u martu Salaha i Manea očekuje novi reprezentativni okršaj jer će Faroni i Lavovi sa tarange igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Nije samo do vjere nego je i do njih što su odabrali čistoću...ja znam muslimana koliku hoćeš da piju alkohol a znam o dosta katolika koji ne piju alkohol niti puše...sve je to do izbora pojedinca kako će svoju vjeru živjeti...s moje strane respekt za prave vjernike, nije bitno koje vjere.
16 0
enko
Bk nije cudno vec je Klop rekao koliko je alkohol stetan za oporavak igraca ako slavu poslije utakmice i pije alkohol.veliki su napori po organizam u toku baredne sedmice za igrace koji su konzumirali alkohol.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi