I kamen bi pustio suzu od tuge: Manea uhvatili na ulici, izgleda "devastirano"

Senegalca neće igrati na Svjetskom prvenstvu

I kamen bi pustio suzu od tuge: Manea uhvatili na ulici, izgleda "devastirano"

Admin Čaušević

Sadio Mane je možda i najbolji fudbaler koji će zbog povrede propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Iako je bio najzaslužniji zašto su se Lavovi Tarange našli na Mundijalu, sudbina je imala drugačije planove za sjajnog napadača Bayerna. 

Maneu se desilo ono što niti jedan fudbaler ne želi - povrijediti se pred početak Svjetskog prvenstva. Očekivalo se da bude nositilje Senegalaca, ovako će svoje reprezentivne kolege pratiti ispred tv ekrana.

Odlični ofanzivac se povrijedio prije dvije sedmice tokom utakmice protiv Borussije Moenchegladbach, a detaljni pregledi su pokazali da se radi o više nego ozbiljnoj situaciji te ovog 30-godišnjaka čeka duga pauza.

Pokušavali su Senegalci da učine sve da ozdrave svog najboljeg igrača. Čak su i angažovali vrača, ali je Mane bio protiv toga zbog svojih vjerskih uvjerenja te ne želi da se povezuje sa praznovjerjem.

Internetom je počela kružiti i prva fotografija Manea uhvaćenog u javnosti, a već na pravu se može vidjeti da jedan od najboljih igrača današnjice izgleda devastirano.

Mane je u Londonu obavio operaciju tetive na desnoj nozi i primoran je da se kreće uz pomoć štaka, barem u prvih nekoliko sedmica oporavka.

Oglasi

Kako sada stvari stoje Senegalac će biti van terena naredna tri mjeseca pa se postavlja pitanje da li će biti spreman i za drugi dio klupske sezone.

Bayern će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv najtežeg moguće protivnika. Bavarci su su za rivala dobili PSG i eventualno neigranje Manea bi sigurno predstavljalo značajan hendikep.

Mane je sa Senegalom već igrao na jednom Svjetskom prvenstvu, bilo je to prije četiri godine u Rusiji, međutim dojam je da je sada dovoljno sazrio da ekipu vodi do druge faze takmičenja. Ipak, sudbina je za njega imala drugačiji plan.

Inače, nakon vijesti da Mane ne može igrati na Mundijalu Senegalci su se odlučili za pomalo neobičan potez te umjsto svog najboljeg igrača nisu pozvali nikog drugog.

Podsjećanja radi, Senegal se nalazi u grupi sa Nizozemskom, Katarom i Ekvadorom. Turnir će otvoriti 21. novembra utakmicom protiv evropskih Lala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti