Senegal tuguje, ali pravi šok je stigao za Bayern: Poznato koliko će s terena izbivati Mane
Sadio Mane će duže vrijeme izbivati s terena.

Čeka ga duža pauza

Senegal tuguje, ali pravi šok je stigao za Bayern: Poznato koliko će s terena izbivati Mane

Eldar Ganibegović

Senegalci su sve pokušali, ali nisu usojeli. Sadio Mane neće nastupati u Kataru, a sada je poznato i kolika ga tačno pauza čeka zbog povrede.

Mane je bio povrijeđen, Senegalci su najavljivali i alternativne metode kako bi zaigrao u Kataru, no na kraju nisu uspjeli.

"Sadio Mane će propustiti Svjetsko prvenstvo. On će ubrzo biti podvrgnut operaciji", rekao je sinoć ljekar reprezentacije Senegala, a iz Fudbalskog saveza ove zemlje su objavili.

"Fudbalski savez Senegala želi brz oporavak Sadiju Maneu koji neće biti u mogućnosti nastupiti na Svjetskom prvenstvu".

Podsjetimo, Manea je selektor Senegala iznenađujuće uvrstio na spisak i poveo na Mundijal u nadi da će igrati, no od toga neće biti ništa.

Također, tome se usprotivio i trener Bayerna Julian Nagelsmann, no upravo on je taj koji će se tek uhvatiti za glavu.

Oglasi

Senegalac je danas u Londonu obavio operaciju, nakon koje je objavljeno koliko dugo će izbivati s terena.

Operacija je obavljena na desnoj nozi, a kao rezultat toga, napadač bi mogao biti van terena tri mjeseca. Vijest nije baš dobra za Bayern, u kontekstu u kojem će u februaru igrati protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

U ovom trenutku, čini se da Nijemci nisu voljni da dovedu zamjenu za njega, iako se spekulacije o njihovom interesovanju za Cristiana Ronalda pojačavaju.

Senegala što se tiče, oni će na Mundijalu u Kataru, bez svoje najveće zvijezde, nastupiti u grupi A zajedno sa selekcijama Holandije, Ekvadora i Katara. 

Njih su mnogi vidjeli na drugom mjestu grupe A iza Holandije, ali definitivno je da sada bez Manea imaju dosta manje šanse, no i dalje imaju itekako snažnu reprezentaciju.

Spisak Senegala za Svjetsko prvenstvo 2022.

Golmani: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Gomis (Rennes), Seny Dieng (QPR)

Defanzivci: Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Leipzig), Youssouf Sabaly (Real Betis), Fode Toure (AC Milan), Pape Cisse (Olympiakos), Ismail Jakobs (AS Monako), Formose Mendy (Amiens)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Veznjaci: Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forrest), Nampalys Mendy (Leicester), Krepin Diatta (AS Monako), Pape Gueye (Olympique Marseille), Pape Sarr (Tottenham), Pathe Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Pafos), Loum Ndiaye (Reading)

Napadači: Ismaila Sarr (Watford), Boulaye Dia (Cremonese), Bamba Dieng (Olympique Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villareal), Ilman Ndiaye (Sheffield United)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
sadmuse svi oni kojima je davo pare smiju iza ledza kaka dalabu
0 7
Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi