Safet Kmetaš na klupi Radnika: Duel protiv Iskre za mene će biti posebna utakmica

Vjeruje u ostvarenje cilja sa novim klubom

Safet Kmetaš na klupi Radnika: Duel protiv Iskre za mene će biti posebna utakmica

S. Mlaćo

FK Radnik iz Donjeg Vakufa, danas je startao sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Čelnici kluba donijeli su odluku o angažovanju na mjesto šefa struke Safeta Kmetaša, nekadašnjeg kapitena i legendu NK Iskra, koji je u prvom dijelu sezone vodio tim iz Bugojna.

Na kraju polusezone se desio rastanak za koji je Kmetaš saznao putem medija što ga je posebno zaboljelo s obzirom na vezanost sa bugojanskim plavima. Sa njim će put Donjeg Vakufa i dvojac iz Iskre Amel Zec i Ahmet Fuka, koji će sigurno biti velika pojačanja za Radnik.

"Za pet minuta smo se sve dogovorili, stvarno su ljudi bili više nego korektni. Nisam se dvomio ni sekunde, iako je pred nama mnogo posla, a cilj je opstanak u ligi. Ima tu kvalitetnih nogometaša, te sam optimista, iako imamo težak raspored. Sjajno sam prihvaćen, svi me u D.Vakufu dobro poznaju kao legendu Iskre i od danas krećemo u ostvarenje cilja", kazao je Kmetaš za SportSport.ba.

Sa Jaklića odlazi neslavno. Iako je cijelu igračku te dosadašnju trenersku karijeru posvetio Iskri, te sa pravom možemo reći bio vojnik kluba, to sadašnjim čelnicima nije značilo. Okrenuli su se nekim novim "varijantama", a Kmetaš će za jednog od rivala na putu ka opstanku imati upravo voljeni klub.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

I pored svega, o Iskri uvijek govori biranim riječima.

"Za mene će to biti posebna utakmica. Po prvi put ću za rivala imati Iskru, ali i to je život. Naravno da Iskri želim sve najbolje, kao i trenerima te nogometašima. Sada je Iskra mnogo jača nego kada sam bio tu. Bio sam prepušten sam sebi i borio se sa svima. Naravno da boli način na koji sam otišao, no sada sam u Radniku i sa tim klubom želim ostvariti cilj. Donji Vakuf kao grad to svakako zaslužuje", dodao je Kmetaš na kraju razgovora

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi