Safet Sušić najbliži selektorskoj klupi

Ko će naslijediti Ćiru?

Safet Sušić najbliži selektorskoj klupi

Legenda fudbala sa ovih prostora, Safet sušić, najbliži je mjestu selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i nasljednika Miroslava Blaževića.

Predsjedništvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, zajedno sa predsjednicima entitetskih saveza, predložiće naredne sedmice Izvršnom odboru listu potencijalnih kandidata za mjesto selektora A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odmah nakon odstupanja Miroslava Blaževića sa kormila reprezentacije, pojavilo se više imena za potencijalnog nasljednika Ćire na klupi Zmajeva. Spominju se imena Sergeja Barbareza, Mehmeda Baždarevića, Duška Bajevića, Blaža Sliškovića, Ljupka Petrovića, Igora Štimca, ali, kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih savezu, najveći favorit je Safet Sušić.

Pape kompromisna je opcija svih struja u N/FSBiH, iako daleko najveću podršku javnosti ima Sergej Barbarez. Barba bi, kako bi se smirile strasti među navijačima, mogao dobiti mjesto pomoćnika u stručnom štabu, kojeg bi još sačinjavali domaći treneri iz Premijer lige BiH, a u konkurenciji su Abdulah Ibraković, Dragan Jović, Amar Osim, Husref Musemić i Darko Nestorović.

Sušić je, po mnogima, najveće fudbalsko ime koje je Bosna i Hercegovine ikada imala, zajedno sa Ivicom Osimom i Asimom Ferhatovićem. U igračkoj karijeri nastupao je za Sarajevo i Paris Saint Germain, a kao trener vodio je ekipe Cannesa, İstanbulspora, Al-Hilala, Konyaspora, Ankaragücüa, Çaykura i  Rizespora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.