Safić: Iz Vitkovića se želimo vratiti neporaženi

Defanzivac NK Moševac

Safić: Iz Vitkovića se želimo vratiti neporaženi

Samir Mlaćo

Pred nogometašima Moševca u nedjelju je novi ispit. U okviru 3. kola Druge lige Centar u goste će Azotu. 

Moševac je u prva dva kola osvojio četiri boda, a sada se u ovom klubu nadaju nastavku niza.

"Utakmica protiv Ilijaša je bila izuzetno teška. Gosti su u prvom dijelu dominirali i razlika na poluvremenu je mogla biti i veća u njihovu korist. U drugom poluvremenu smo, uz par izmjena, ipak preuzeli inicijativu na terenu i na kraju, te u sudijskoj nadoknadi golom iz slobodnog udarca uspjeli osvojiti vrijedna tri boda", dotakao se prošlog kola i duela se Ilijašom defanzivac NK Moševac Demir Safić.

Optimista je pred novi meč.

"U trećem kolu idemo na daleko gostovanje u Vitkoviće, veoma nezgodan protivnik, kojeg prilično dobro poznajemo. Doveli su par iskusnih igrača i očekujem kvalitetnu utakmicu. Do sada oba susreta s njima su završena rezultatom 1:1 , nadam se da ćemo i ovaj put izaći neporaženi".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Cilj Maglajlija u novoj sezoni je jasan.

"Što se tiče ove sezone , naš cilj je gornji dio tabele, a ukoliko se ukaže prilika da se borimo i za sami vrh naravno da nećemo "bježati" od toga. U ovom prelaznom roku nismo dovodili previše igrača, cilj Uprave je bio da zadrži postojeći igrači kadar i u tome se uspjelo. Par igrača koji su stigli su uspjeli zaoštriti konkurenciju i ove godine imamo ono sto nam je u prethodnoj možda i nedostajalo, a to je kvalitetna i "široka" klupa", dodao je Safić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti