Saha na 35. rođendan završio igračku karijeru

Francuz se povlači

Saha na 35. rođendan završio igračku karijeru

Edmir Škorić

Bivši francuski reprezentativac Louis Saha odlučio je reći 'zbogom' nogometu.

Saha je svoju karijeru gradio u Engleskoj, gdje je nastupao za Newcastle, Fulham, Everton, Manchestr United, Tottenham i Sunderland, a kratko je ove godine igrao za Lazio. 

Zanimljivo da je odluku o prestanku igračke karijere saopćio na svoj 35. rođendan...

"Želio bih da se zahvalim svim menadžerima, osoblju, suigračima, svim protivnicima i navijačima za svu ljubav i podršku tokom moje karijere", napisao je Saha na Twitteru, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponosan sam čovjek. Hvala za izazove, hvala za pomoć, hvala za uspomene, hvala za strasti. Prestat ću se nazivati profesionalnim nogometašem, ali želim da mnogi mladi talenti uživaju u nogometu koliko sam i ja. Volim vas i ponovo hvala".

Saha je karijeru počeo u francuskom Metzu, a najveći trag ostavio je u Fulhamu i Manchester Unitedu, gdje je ukupno zabio 95 pogodaka. U dresu francuske reprezentacije nastupao je 20 puta i postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.