Said Hamulić ima novi klub, bh. napadač se predomislio i odlučio ostati u Evropi

Karijeru nastavlja u Rusiji

Said Hamulić ima novi klub, bh. napadač se predomislio i odlučio ostati u Evropi · Zvanično

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Said Hamulić u samom finišu januarskog prelaznog roka odlučio je da napusti Vitesse i karijeru će nastaviti u Rusiji i to u dresu Lokomotiva iz Moskve.

Hamulić se u prvom dijelu sezone nije previše naigrao u nizozemskom Vitesseu, a kada je pokazao želju da ove zime promijeni klub čelnici Vitessa nisu mu pravili problem i dali su zeleno svjetlo za odlazak.

Špekulisalo se da bi Hamulić mogao napraviti iznenađenje i napustiti Evropu, ali se na kraju to nije desilo jer će bh. reprezentativac karijeru nastaviti u dresu moskovskog Lokomotiva.

Hamulić je uspješno prošao ljekarske preglede i Lokomotiv je danas zvanično potvrdio da je reprezentativac Bosne i Hercegovini njihov novi član.

Ovaj 23-godišnjak iz Toulousea je stigao na posudbu do kraja sezone, te će Lokomotiv imati mogućnost otkupa njegovog ugovora ukoliko Hamulić opravda očekivanja.

Oglasi

Otkupna kauzula postavljena je na 2.5. miliona eura, a da li će biti aktivirana ovisi isključivo o Hamulićevim igrama do kraja sezone.

Hamulić je u Vitesse stigao prošlog ljeta na posudbu do kraja sezone, ali je ista prekinuta i dobio je dozvolu da ide u Lokomotiv.

U prvom dijelu sezone bh. napadač je u dresu nizozemskog kluba odigrao 14 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Iako ima tek 23 godine Hamulić redovno mijenja klubove jer je u dosadašnjoj karijeri igrao za Go Ahead, DFK Dainava, Botev Plovdiv, Sudovu, Stal Mielec, Toulouse i Vitesse.

U dresu reprezentacije naše zemlje debitovao je u junu prošle godine i već je upisao šest nastupa.

Top Komentari

Juka1987
I jesi za agresora
0 1
Drakula
Bravo. Prava drzava pravi klub. KILL ALL YEWS AND UKRAINIAN PEOPLE!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi