Čarobnjak u kopačkama -  Said Husejinović: Driblingom je uništio igrače Radnika

Igrač Slobode je i dalje vrhunski majstor

Čarobnjak u kopačkama - Said Husejinović: Driblingom je uništio igrače Radnika

M. Šljivak

Said Husejinović nekada je važio za velikog talenta bh. fudbala.

Fudbaler Slobode je još od omladinskih kategorije izluđivao protivnike na terenu, a kakav je fudbalski velemajstor, pokazao je u duelu protiv Radnika u Bijeljini.

Husejinović je imao jedan dribling koji je oduševio prisutne. Izbacio je sjajno driblingom jednog fudbalera Radnika, a ovaj se potom sudario sa saigračem i ostao je ležati.

Potez iskusnog ofanzivca Slobode nešto je što se ne viđa često na bh. terenima i ovo je bio još jedan dokaz kakav je majstor Said Husejinović.

Said iza sebe ima poprilično bogatu i burnu karijeru i promijenio je veliki broj klubova u karijeri.

Oglasi

Sve je počelo upravo u Slobodi, a zatim je 2008. godine otišao u Werder iz Bremena za cifru od 900.000 eura.

Said Husejinović
Said Husejinović FK Sloboda FK Sloboda Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
7 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
5 asistencija
1 golova

U Bremenu se nije previše naigrao. Bio je na posudbi u Kaiserslauternu, a igrao je zatim kratko za Sarajevo iz kojeg je otišao u Dinamo.

Posudba u Lokomotivi i igranje za drugi tim ga je vratila u BiH. 2016. godine je potpisao za Sarajevo, gdje je ostao dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tuzlu se vratio 2018. godine. Pored Slobode igrao je i za Tuzla City, ali je od prošle godine ponovo član crveno-crnih s Tušnja.

Ove sezone u dresu Slobode zabio je četiri pogotka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maatija
Said Levski Huseinović
2 0
zgembo.popuslic
Moji novinari zar vam nije bezveze objavljivati ovakvu vijest ako nemate video kao dokaz... il je samo bitno napisati clanak i ispunit danasnju kvotu da gazda ima radi cega dat platu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi