Saint - Etienne se nastavlja pojačavati

Le Championat

Saint - Etienne se nastavlja pojačavati

Katastrofalan početak nove sezone natjerao je čelnike najtrofejnijeg francuskog kluba da se bace u potragu za pojačanjima. Nakon odličnog napadača Gonzala Bergessia, koji je stigao iz San Lorenza, Saint - Etienne je doveo još jednog igrača iz argentinske lige. Riječ je o veznjaku River Platea Augustu Fernandezu, koji dolazi na jednogodišnju posudbu.

Alain Perrin je dobio odličnog mladog igrača, 23 godine, koji igra na poziciji organizatora igre, ima odličan pregled igre i odličan zadnji pas, tako da će njegove lopte u nastavku sezone sigurno biti od koristi napadačkom dvojcu Gonzalo Bergessio i Boubacar Sanogo. 

Fernandez je bio jedan od nositelja igre River Platea, a već je skupio i nekoliko nastupa za nacionalni tim Argentine. Saint - Etienne je idealna sredina za igrače iz Južne Amerike, a u posljednjih deset sezona, u svakoj od njih su imali po najmanje jednog igrača s tog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.