Sainz pobjednik 12. etape Relija Dakar

Sainz pobjednik 12. etape Relija Dakar

Španjolac Carlos Sainz u Volkswagen Touaregu pobjednik je pretposljednje, 12. etape Relija Dakar, koja se u dužini od 678 kilometara vozila od San Juana do Cordobe u Argentini.

Drugo mjesto osvojio je još jedna vozač Touarega Južnoafrikanac Giniel de Villiers, koji je zaostao 2:43 minute, a treći je bio vodeći u poretku Kataranin Nasser Al-Attiyah, također u Touaregu (+6:11).

Al-Attiyah je tako stigao nadomak pobjede jer uoči posljednje etape, koja se sutra vozi od Cordobe do Buenos Airesa ima veliku prednost ispred drugoplasiranog De Villiersa od 48:21 minutu. Trećeplasirani Sainz, koji je slavio prošle godine, zaostaje čak 1:21:16 sati.

U konkurenciji moticiklista u 12. etapi slavio je vodeći u poretku Španjolac Marc Coma na KTM-u. Coma je slavio s 37 sekundi ispred drugoplasiranog u ukupnom poretku Francuza Cyrila Despresa (KTM), a trećeplasirani Portugalac Helder Rodrigues na Yamahi zaostao je 7:21 minutu.

Uoči posljednje etape Coma ima 16:36 minuta prednosti ispred Despresa, a trećeplasirani Čileanac Francisco Lopez na Apriliji zaostaje gotovo sat vremena (59:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.