Sainz pobjednik 7. etape

Reli Pariz - Dakar

Sainz pobjednik 7. etape

Adnan Beganović

Španjolac Carlos Sainz pobjedio je u 7. etapi i tako se vratio na prvo mjesto ukupnog poretka u konkurenciji automobila.

Sedma etapa Relija Dakar skraćena je sa planiranih 419 na 243 kilometra zbog ogromnih pješčanih nanosa na pustinjskim predjelima.

Španjolac Sainz je 7. etapu koja je vožena od Mendoze do Valparaisa prošao za 2 sata, 35 minuta i 27 sekundi. Drugi je bio Mark Miler sa zaostatkom za Sainzom od 3 minute i 41 sekundu.
Nakon odustajanja Hiroshija Masuoke, Luca Alphanda (obojica Mitsubishi) i Nassera Al-Attiyaha (BMW), od takmičenja se danas oprostio i legendarni Francuz Stephane Peterhansel, deveterostruki pobjednik Dakara. Peterhansel je morao odustati tokom sedme etape nakon dva peha s motorom.

U konkurenciji motociklista, slavio je Čileanac Francisco Gonzalez na KTM-u, u vremenu od 2 sata, 36 minuta i 9 sekundi. Drugi je bio Španjolac Marco Coma sa gotovo 4 minute zaostatka.

Ukupan poredak - automobili:
1. Sainz (Volkswagen) 23:42:40
2. De Villiers (Volkswagen) + 00:09
3. Miller (Volkswagen) + 13:53...

Ukupni poredak - motocikli:
1. Coma (KTM) 26:23:47
2. Street (KTM) + 51:22
3. Fretigne (Yamaha) + 52:31... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.