Sainzu druga etapa i vodstvo
WV želi pobjedu

Drugog dana Relija Dakar

Sainzu druga etapa i vodstvo

M. Maksimović

Španaca Carlos Sainz je prvi prošao ciljem na drugoj etapi ovogodišnjeg "Relija Dakar" koji se vozi po Južnoj Americi. Druga etapa se vozila od Santa Rose do Puerto Madryna u Argentini u dužini 837 km od čega se 237 km računalo za poredak.

Sainz je ciljem prošao u vremenu 1:56:14 sati, 1:14 minuta zaostao je drugi Francuz Stephane Peterhansel (Mitsubishi Lancer), a 1:56 treći Južnoafrikanac Giniel de Villiers (VW Touareg).
Carlos Sainz sa svojim suvozačem na ovogodišnjem Dakaru nastupa u WV Touaregu ali u jednom od četiri dizelaša.

Za sada u ukupnom poretku Sainz je prvi, ima sa 2:19 minuta ispred De Villiersa koji također vozi WV Touareg, dok treće mjesto drži Stephan Peterhansel koji vozi Mitsubishi.

U konkurenciji motociklista najbrži je bio Holanđanin Frans Verhoevenu (KTM), drugio je stigao u cilj Cyril Despres (Fra/KTM), dok je treći David Fretigne (Fra/Yamaha). U ukupnom poretku motociklista vodi Španac Marc Coma (5:13:32) ispred Fransa Verhoevena (+13:47) i Davida Fretignea (+16:51)
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.