Sajam namještaja važniji od reprezentacije
Rukometna reprezentacija BiH

Apsurdima nikad kraja

Sajam namještaja važniji od reprezentacije

Iako je bilo najavljeno, kvalifikaciona rukometna utakmica između BiH i Srbije za plasman na Evropsko prvenstvo 2010. u Austriji ipak se neće odigrati 19. marta u Sarajevu, u velikoj dvorani KSC «Skenderija - Mirza Delibašić».

Informacija je provjerena, a riječ je o banalnom razlogu.
Naime, umjesto rukometnog spektala građani Sarajeva biće u prilici da «uživaju» u Sajmu namještaja. Najgore od svega zvuči podatak da će se pomenuta manifestacija završiti dva dana uoči odigravanja susreta, ali čelnici naše poznate sportske dvorane nisu mogli garantovati da će u roku 48 sati njihovi radnici postaviti odgovarajuću podlogu!?

Rukometni savez BiH koji je na vrijeme prijavio KSC «Skenderija» EHF-u, sada je suočen sa problemima pa će utakmicu morati organizovati u nekom drugom gradu. Od ranije je otpala i «Zetra» što sugeriše da će se rukometni spektakl održati van bh. prijestonice.
Kako sada stoje stvari, susret sa Srbijom igraće se u Visokom ili Goraždu, a definitivno je dogovorena saradnja sa načelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem da “Arena”, koja još nije dovršena, bude novi dom bh. rukometaša koji bi od juna igrali sve naredne domaće mečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.