Prvo magija Odeegarda, a zatim bomba Sake za vodstvo Arsenala

Kakav nogomet igraju Topnici

Prvo magija Odeegarda, a zatim bomba Sake za vodstvo Arsenala

Esmer Oštraković

U toku su utakmice 11. kola Premiershipa, a utakmica između Leedsa i Arsenala je kasnila nekih pola sata u odnosu na ostale susrete u ovom kolu.

Razlog kašnjenja utakmice bio je nestanak struje na stadionu, te se prekinula komunikacija sudija sa VAR sobom.

Otprilike pola sata nakon što je bio zakazan početak utakmice, sve je popravljeno, te su nogometaši izašli na teren i susret je krenuo.

Leeds je od prve minute odlučio izaći agresivno i stvorio je nekoliko dobrih prilika, dok je Arsenal igrao nešto lošije nego u dosadašnjem dijelu sezone.

Nisu topnici uspjeli u prvih pola sata da ugroze gol domaće ekipe, ali dovoljan je bio jedan trenutak magije da se sve promjeni.

Igrala se 35. minuta kada je lopta došla do Odegaarda koji je ponovo izveo malu magiju pred protivničkim golom.

Na sjajan način je kapiten Arsenala pronašao svog saigrača Bukaya Saku koji je iz, iako ljevak, šutirao desnom nogom i postigao gol.

Treba naglasiti i to da je šut Sake bio veom snažan, te da ni dobro postavljeni golman domaće ekipe nije mogao ništa u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gol Sake, ali i asistenciju Odegaarda možete pogledati OVDJE.

Sigurno je da će domaća ekipa u drugom poluvremenu pokušati doći do poravnanja, a to će ostaviti dosta više prostora za vrze nogometaše Arsenala da pokušaju postići drugi gol na utakmici.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
TOP 6 na VIDIKU..
1 1
vence
U p.m. svasta se danas i naziva magijom..ako ovo to zaista jeste onda je Pirlo bio učitelj Merlinov..da ne nabrajam druge. Danas primiš loptu i proslijedis je, magija..jos ako je neko uslikao, pa to na instagram mozes objaviti..t o p.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti