Sakho uskoro postaje saigrač bh. reprezentativca?
Foto: EPA

Roma želi igrača Liverpoola

Sakho uskoro postaje saigrač bh. reprezentativca?

E. Čaušević

Mamadou Sakho na kraju ove sezone će sigurno napustiti Liverpool jer Jurgen Klopp više ne računa na francuskog igrača.

Sakho trenutno igra na posudbi u Crystal Palaceu, ali će se na kraju ove sezone ponovo vratiti na Anfield. Klopp je jasno poručio da Sakho nema više mjesta u njegovoj ekipi, te da će ga Liverpool na ljeto sigurno prodati. Iako Sakho želi da ostane na Anfieldu primoran je da potraži novi klub.

Interes za ovog 27-godišnjeg odbrambenog igrača pokazalo je nekoliko klubova iz Engleske, ali i Italije. Mediji na Apeninima danas su objavili da se ovaj igrač nalazi na radaru Rome, te da postoji velika mogućnost da ovog ljeta potpiše za rimski tim.

Romu će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Kostas Manolas, a Sakho bi mogao biti zamjena za Grka. Francuski igrač s Redsima ima ugovor do ljeta 2020. godine, te će ga Liverpool pustiti za 20 miliona eura. To je duplo manje od cifre koju Roma želi za Manolasa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi