Sakupljač lopti i Poljaci presudili Diegu

Njemačka deklasirala Argentinu

Sakupljač lopti i Poljaci presudili Diegu

Njemačka je deklasirala Argentinu sa 4:0, reći ćemo bez ikakvih problema, te se plasirala u polufinale Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Čini se kako Argentinci nisu nimalo očekivali da će Njemačka napasti od prvog sudijskog zvižduka, a upravo to se i desilo. Nakon samo tri minute igre, Nijemci su poveli. Slobodan udarac sa lijeve strane izveo je Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller pobjegao je Nicolasu Ottamendiju i matirao Romera na golu Argentine.

Brzo i neočekivano primljeni gol kao da je odsjekao noge Argentincima. Njemačka je nakon vodstva pokušala dotući do kraja Gaučose, ali opsada gola Manuela Neuera nije urodila i drugim golom. U 24. minuti Elf je mogao udvostručiti vodstvo. Muller je ubacio za Miroslava Klosea, ali ovaj iz izgledne situacije šutira visoko preko gola.

Minutu prije kraja Muller se opet našao u prilici, iskoristivši vrlo lošu igru Gabriela Heinzea, pored kojeg su napadači Njemačke prolazili bez problema, ali je u posljednji trenutak loptu blokirao Nicolas Burdisso.

Početak drugog poluvremena donio je bolju igru Argentinaca, koji su prenijeli težište igre pred gol Njemačke. Međutim, pritisak Argentine trajao je svega desetak minuta, a onda su Nijemci potvrdili polufinale.

Poljska veza u Njemačkoj, Lucas Podolski i Klose, najzaslužnija je za drugi gol. Podolski je ubacio za Klosea, a ovom nije bilo teško da se praktično ušeta sa loptom u gol.

Nakon što su primili i drugi gol, igra Argentinaca se potpuno raspala, pa nije ni čudo da su treći gol primili samo šest minuta nakon drugog. Ovog puta kroz odbranu Argentine prošao je Schweinsteiger, te uposlio Arne Friedricha, koji stavlja tačku na i velike pobjede Nijemaca.

Konačnih 4:0 postavio je Klose svojim drugim golom na ovom susretu u 88. minuti u svom 100. nastupu u dresu Njemačke.

Njemačka će u polufinalu čekati boljeg iz dvoboja Španija - Paragvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.