Salah prijeti odlaskom iz Liverpoola, a razlozi su politički!
Mohamed Salah fudbal karijere igra u Liverpoolu. Odigrao je ukupno 77 utakmica, a postigao je impresivnih 58 pogodaka u sezoni i po (Foto: EPA)

Ne želi igrati sa Izraelcem u ekipi

Salah prijeti odlaskom iz Liverpoola, a razlozi su politički!

Midhat Šljivak

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah navodno je zaprijetio odlaskom iz kluba i to iz političkih razloga.

Redsi su prethodnih dana pokazali interes za dovođenje reprezentativca Izraela Moanesa Daboura iz redova austrijskog Salzburga, a to Salah ne želi da prihvati.

Egipat ima osjetljive odnose sa Izraelom. Odnosi između ove dvije države su 'zategnuti' već decenijama, a zbog svega što se desilo u prošlosti, Salah ne želi da bude u timu sa jednim izraelskim fudbalerom.

Navodno je zato zaprijetio odlaskom ako se Redsi odluče dovesti Daboura kojeg su skauti kluba u nekoliko navrata gledali i koji su fascinirani njegovim nastupima u kojima je dao 20 golova u 30 utakmica.

Salah ne želi dijeliti svlačioniocu sa igračem iz Izraela. I ranije je odbijao da se pozdravlja sa igračima iz ove zemlje. Dok je nosio dres Basela odbio je da se rukuje sa igračima Maccabija, a u Izraelu nije želio ni pogledati u zastave ove zemlje.

Ko je Moanes Dabour?

Moanes Dabour je eksplodirao u dresu Salzburga od dolaska iz Grasshoppersa 2016. godine. Igra zaista čudesno, ali njegovo ime zapravo otkriva mnogo toga.

Iako je rođen u Nazarethu, Dabour je musliman i arapskog je porijekla. Međutim, odlučio je da predstavlja Izrael, zemlju koju arapske zemlje ne priznaju i smatraju ih neprijateljima, te je samim tim ovaj fudbaler neprijatelj sportistima koji dolaze sa tog područja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Među njima je i Salah. Egipćanin ne bi podnio da svlačionice i teren dijeli sa Dabourom, pa će Redsi morati da se odluče. Ili će dovesti Izraelca i izgubiti Salaha, ili će odustati od transfera i ostati sa Salahom.

Odluka je samo na njima...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burek_sa_mesom
Koji je nacista ovaj Salah. Nek se onda vrati u Egipat čuvati deve po pustinjama ako mu se nešto ne sviđa.
24 136
josejose
Svaka ti čast Mo Salah lično sam gledao snimak utakmice dok je bio u Baselu nije se želio rukovati sa protivničkim igračima. Jednostavno čovjek ima svoje JA .
83 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi