Salah se oglasio nakon što je njegov saigrač iz reprezentacije otjeran zbog seks afere

Velika afera trese selekciju Faraona

Salah se oglasio nakon što je njegov saigrač iz reprezentacije otjeran zbog seks afere

S. Grebović

Reprezentacija Egipta se zahvaljujući sinoćnboj pobjedi protiv Konga 2:0 plasirala u četvrtinu finala Afričkog kupa nacija na kojem su oni domaćini.

Popularni Faraoni su slavili sigurnu pobjedu, a pogoci su bili djelo Ahmed Elmohamady u 25. i Mohameda Salaha u 43. minuti utakmice.

Egipćani su tako stigli do druge pobjede nakon dva odigrana kola, ali čini se da ipak ne cvjetaju ruže u i oko same ekipe. Naime, poslije pobjede u prvom kolu prtiv Zimbabvea od 1-0 selektor reprezentacije je kući poslao Amra Wardu, nakon što je izašla na vidjelo njegova seks-afera sa jednom manekenkom.

Izvjesna Merhan Keller, britansko-egipatski model, objavila je snimak eksplicitnog sadržaja sa Wardom na Instagramu i Whatsappu.

"Šef naše reprezentacije Hani Abu Reda, odlučio je da otpusti Amra Wardu iz tima nakon konsultacija sa tehničkim i administrativnim osobljem kako bi se održale disciplina i posvećenost unutar same ekipe", stoji na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Egipta.

Mohamed Salah se također oglasio povodom ove afere, pruživši podršku svom sada već bivšem saigraču riječima:

"Ne smijemo dozvoliti da ovo ni na koji način utječe na atmosferu u timu. Žene trebaju biti tretirane sa najvećim poštovanjem, ali iskren da budem Wardin postupak me je iznenadio. Ipak, svi imamo pravo na grešku u životu, vjerujem da mu se to više neće ponavljati".

Igrač Aston Ville i kapiten Egipta Ahmed Elmohamady dodao je:

"Amr Warda je jedan od nas i svi mi pravimo greške. Nećemo napustiti Wardu u ovim trenucima", rekao je novinarima, te dodao: "Warda je u više navrata predstavljao Egipat, a ono što treba da uradimo je da stanemo uz njega".

Top Komentari

Ibro
Svakome se digne a sto ne objave sta selektori rade po kafanama i javnim kucaam
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi