Salatić: Klub mi je ukrao kapitensku traku

Nastavlja se rat

Salatić: Klub mi je ukrao kapitensku traku

Veroljub Salatić, jedno od imena koje se svojevremeno spominjalo kao novi Zmaj tokom mandata Safeta Sušića, još uvijek je pod ugovorom sa Grasshoppersom, ali je očito da je bivšem kapitenu Skakavaca dojadilo ili dosadilo da šuti.

Vezni fudbaler GC-a koji je blizu prelaska u Sion ne zaboravlja na neke stvari koji su mu se izdešavale u klubu čiju je kapitensku traku nosio donedavno, a njegov loš odnos sa klubom počeo je od problema sa bivšim trenerom Michaelom Skibbeom.

"Svi su u klubu znali da Skibbe kasni, te da na treningu ne radimo dovoljno dobro. Ovo što sada radimo kod Tamija je jedan sasvim drugi nivo u odnosu na rad sa Skibbeom. Skibbe je bio dobar, ali samo na početku kada se je dobro 'prodao', ali to sa fudbalom nema apsolutno nikakve veze", rekao je Salatić, koji je ljut i na pomoćnog trenera Alexa Kerna:

"On se ponašao i ophodio tako kao da je on šef stručnog štaba".

Salatić za GC kao profesionalac igra od 2003. godine, ali neke stvari mu smetaju.

"Nešto me unutra boli. Kapitensku traku klub mi je ukrao. GC me ostavio na kiši, nisam sjećao podršku", priča vidno razočarani Salatić.

I dok se Salatić nervira i gubi živce sa klubom u kojem je stasao u Sionu ga itekako žele.

"Vero je igrač za kakvim tragamo. Njegove fudbalske kvalitete su dobro poznate, jak je u predaji lopte i odlično se postavlja u igri, a prije svega je pravi vođa", rekao je trener Siona Didier Tholot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.