Salatić potpisao za Sion, GC ostao bez željene zamjene

Skakavci željeli Cimirota kao zamjenu

Salatić potpisao za Sion, GC ostao bez željene zamjene

Bivši kapiten Grasshoppersa i nekada potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Veroljub Salatić novi je član Siona.

Već neko vrijeme bivši kapiten ekipe iz Ciriha nije bio zadovoljan svojim statusom u klubu. Iskusni veznjak koji je rođen u Zvorniku prvobitno je suspendovan u vrijeme kada je na klupi GC-a sjedio Michael Skibbe, a potom je nakon promjene trenera ostao bez kapitenske trake koja mu je ukradena, kako je rekao u jednoj od svojih izjava.

Salatićevo nezadovoljstvo i konstantno zategnute odnose između njega i klupskog rukovodstva na najbolji način je iskoristio Sion, koji je angažovao 29-godišnjeg veznog fudbalera, koji je već duže vrijeme bio želja ovoga kluba.

Iako je izgledalo kako će biti problema oko obeštećenja klubovi su se uspjeli dogovoriti. Prvobitno je Grasshoppers  tražio četiri miliona franaka za bivšeg kapitena koji je imao ugovor do 2021. godine (do 2017. kao igrač, a preostale četiri godine kao trener u omladinskom pogonu kluba). U početku je Sion nudio svega milion franaka, GC nije želio ni da čuje, ali su se na kraju predomislili i pustili svog, sada već bivšeg, igrača da ode u Sion.

Salatić je sa Sionom potpisao ugovor do 2018. godine, a Grasshoppers je zamjenu za iskusnog veznjaka želio potražiti u redovima Sarajeva. Skakavcima je za oko zapeo Gojko Cimirot, reprezentativac BiH, ali je Bordo tim odbio milionsku ponudu za svog mladog veznjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.