Salatić prelazi u Sion za tri miliona franaka?
Foto: blick.ch

Nekada potencijalni Zmaj

Salatić prelazi u Sion za tri miliona franaka?

Veroljub Salatić, nekadašnji kapiten Grasshoppersa, neće igrati utakmicu svog tima protiv Siona koja je na rasporedu ove nedjelje. 

Razlog tome jeste suspenzija koju je zaradio zbog akumuliranih žutih kartona. Upravo je Salatić sa Sionom postigao dogovor oko prelaska u redove ovoga kluba.

"Ja sam sa igračem postigao dogovor, a potpisan je i saradnju na tri i pol godine", rekao je "šef" Siona Christian Constantin. 

Ali uvijek postoji i druga strana medalje koja kaže da Salatić ima ugovor sa GC-om do 2021, i to dvije i pol sezone kao igrač i četiri sezone kao trener u omladinskim kategorijama, pa je reakcija predsjednika kluba na sve eventualni transfer i obeštećenje za Slatića bila:

"To će biti skupo", dok je trener Pierluigi Tami kazao kako je Vero jako bitan igrač za njegov tim iako je izgubio status kapitena. Iako će do transfera očito teško doći, švicarski mediji kao dio rješenja finansijskih problema Skakavaca vide u prodaji Salatića, a špekulišu iznosom od tri miliona franaka. Pitanje je može li Sion toliko platiti?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.