Salčinović na probi u Rijeci

Zeničanin u potrazi za klubom

Salčinović na probi u Rijeci

Fenan Salčinović (24), bivši fudbaler Čeika i Zrinjskog, nalazi se na probi u hrvatskom prvoligašu Rijeci.

On je kako Sportsport.ba saznaje od svog izvora sa Kantride došao na preporuku Senada Brkića, bivšeg člana ovog kluba, a već sutra bi se trebalo znati da li će i ostati.

Salčinović je rođen u Zenici 26.06.1987 i do 2009. je igrao za Čelik odakle se preselio u Lech koji ga je pozjamio Sandefjordu, a zatim je bio u Zrinjskom. Igra u veznom redu, a nastupao je za Bosnu i Hercegovinu u uzrastu do 17 (2 meča), 19 (3) i 21. godine (5) kao i jednom za seniorsku selekciju.

Rijeka je za narednu sezonu već angažovala jednog igrača iz BIH i to Alena Dedića (26) iz Krajišnika dok su još došli Ilija Sivonjić (Lokomotiva) kao i dva Meksikanca na pozajmicu iz Atlasa i to Carlos Gutierrez (21) i Luis Delgadillo (20). 

Davor Landeka (26) koji ima BIH pasoš otišao je u Grasshopers, Hrvoje Štrok u Zagreb, Sergio Zijler u Ordu, Vedran Gerc u Zadar dok je Fausto Budičin prešao u Istru. Novi trener je Alen Horvat koji je zamenio Elvisa Scoriu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.