Ofanzivac Čelika za SportSport.ba

Salčinović: Najveće pojačanje biće nam povratak navijača

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika na proljeće će voditi veliku borbu za opstanak zajedno sa Metallegheom i Olimpicom. Svakako da će biti zanimljiva kako borba za prvaka, tako i borba za opstanak. Zeničani u pripreme počeli na vrijeme, već su doveli nekoliko igrača, a počekuje se još dolazak par igrača s kojim bi se kompletirala ekipa.

Igrač od kojeg će dosta toga zavisti na proljeće, kada je u pitanju ofanzivni dio jeste svakako Fenan Salčinović. Ovaj nogometaš u posljednje dvije godine imao je dosta problema s povredama, te nekoliko operacija. On se nada da će biti zdrav na proljeće kako bi pomogao klubu u borbi za opstanak.

"Što se tiče priprema, zadovoljavajuće je, malo su nas vremenske prilike poremetile. Mi treniramo na plastici, to nikome ne odgovara, ja sam imao tri operacije u zadnji godinu i po dana. Mora se raditi, bez priprema se ne može igrati. U ponedjeljak idemo u Crnu Goru, tamo će nam biti vjerovatno bolji uslovi za radi i pripremanje. Imamo šest bodova zaostatka, ali to se svakako može stići. Naše najveće pojačanje u drugom dijelu sezone će biti povratak navijača, znate kako je prije bilo kada je svaku utakmicu bio pun stadion, potreban nam je taj huk s tribina i jedva čekam prvu utakmicu u nastavku sezone" ističe Salčinović.

Očekuje još pojačanja, te vjeruje da će i sam biti na visokom nivou u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće svakako teško, konkurenti su se pojačali, očekuje nas možda do zadnjeg kola žestoka borba za opstanak. Ne bih nosio dres Čelika da ne mislim da možemo ostati u ligi, naravno uz par pojačanja koja nam nedostaju. Ja očekujem da prvo budem zdrav, dat ću svoj maksimum kao i uvijek, nadam se da ćemo svi zajedno mi kao ekipa, naravno uz pomoć navijača opstati u ligi. Nadam se da ćemo u sljedećim sezonama ako opstanemo biti znatno bolji, te da se nećemo više dovoditi u ovakve situacije" kazao je za SportSport.ba Fenan Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti