Salčinović: Nama korona nije bila zadnja dva mjeseca već dvije i po godine

"Lažni projekat je nestao"

Salčinović: Nama korona nije bila zadnja dva mjeseca već dvije i po godine

E. Škorić

Zenički Čelik vraća se treninzima nakon pauze zbog pandemije koronavirusa.

Turbulentno je bilo u Zenici i pored toga što je nogomet u BiH zaustavljen već dva mjeseca. Tamo se dosta toga dešavalo, a u fokusu je bila odluka Aydina Olguna da napusti redove premijerligaša s Bilinog polja.

Bilo je raznih prozivanja, a Olgun je dosta optužbi iznio i na račun iskusnog Fenana Salčinovića, koji je danas na press konferenciji pred nastavak trenažnog procesa imao zanimljiv razgovor sa Damirom Bradarcem, v.d. predsjednikom NK Čelik.

"Rušimo neki lažni projekat. Lažni projekat je bio i nestao. Ovdje su se obećavani akademije, stadioni, Evropa, titule... Ništa nije izgubljeno. Mislim da se na prvom mjestu treba okrenuti da se klub spasi i njegovo postojanje, a onda da se rješavaju malo po malo obaveze prema ovim ljudima koji žive od kluba. Kada sam govorio za igrače, zaboravio na na radnu zajednicu, na trenere, pa i njih treba dodati jer su i oni dio svega ovoga i ne bismo mogli funkcionisati bez njih. Nama je korona bila 2,5 godine, a ne samo zadnja dva mjeseca", rekao je Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je zatim preuzeo Bradarac.

"To su oni stari problemi NK Čelik, počev od Radne zajednice. Pitanja svih pitanja - zašto se šutilo cijelo vrijeme za sav taj odnos prema NK Čelik. Ima nas koji smo ukazivali na to. Inače sam čovjek 'što je bilo jučer, bilo je', volio bih da pokušamo iznaći neka rješenja da vidimo šta ćemo sutra. Prije 10 dana nisam vjerovao da ćemo biti na ovom skupu. Sretan sam što ste tu. Hvala svima koji žele pomoći klubu. Skupština će donijeti konačnu odluku. Niko od nas nema pravo da ugasi Čelik, našu ljubav... Malo me već emocije nose. Prije ulaska investitora, bio sam taj koji je razgovarao s njima, donijeli smo neke ishitrene odluke, ali Čelik treba da ostane na okupu. Po članstvu vidim da nisu svi, bez obzira što je klub bio na izdisaju, nisu digli ruke. Naći ćemo snage i mudrosti da sačuvamo klub. Boga molim da nam da snagu da sve bude u redu na kraju", rekao je Bradarac.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
Fudo Klosaru obilazio si proteste sa navijacima dok nisi dosao na vlast. Sada ga gasis smetlaru Vakufski.
5 6
Icardi7
I to onaj gornje vakufski sarklo pleme mu bemje
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi