Salčinović zabio u porazu Sandefjorda

Dobre partije naših internacionalaca u Norveškoj

Salčinović zabio u porazu Sandefjorda

Adnan Beganović

U okviru 15. kola norveškog fudbalskog prvenstva Sandefjord naših Fenana Salčinovića i Admira Raščića poražen je na gostovanju kod Start Kristiansanda (3:2), a strijelac jednog pogotka za Sandefjord bio je nekadašnji ljubimac "Robijaša" Fenan Salčinović.

Momčad naših internacionalaca mnogo bolje je otvorila susret i već u 10. minuti pogotkom Salčinovića došla je do prednosti. Domaći izjednačuju u 17. minuti preko Borgersena, a samo četiri minut poslije Mjelde ponovo Sandefjord dovodi do prednosti.

Sve do 78. minute Sandefjord je držao vodstvo, a onda Stokkelien poravnava, da bi u 85. minuti Fevang pogotkom iz penala donio Startu tri boda.

Ovim porazom ekipa naših internacionalaca ostala je u donjem dijelu tabele i po svemu sudeći do kraja prvenstva vodiće grčevitu bitku za ostanak u društvu najboljih.

Norveško fudbalsko prvenstvo, 15. kolo:
Start Kristiansand – Sandefjord 1:0
Fredrikstad – Lyn 2:1
Odd Grenland – Stromsgodset 2:1
Tromso – Viking 0:1
Valerenga – Bodo 2:1
Rosenborg – Stabaek 1:0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti