Odgođeno čudo nad čudima: Đurić i ekipa šokirani u 99. minuti!

Još korak do ostanka

Odgođeno čudo nad čudima: Đurić i ekipa šokirani u 99. minuti!

E. Ganibegović

Salernitana je danas u 36. kolu italijanske Serije A remizirala s Cagliarijem 1:1. 

Današnji derbi začelja započeo je šansom za Cagliari. Pavoletti je u 16. minuti nadskočio domaću odbranu i šutirao, ali van okvira gola.

Naredno veće uzbuđenje u ovoj tvrdoj utakmici viđeno je u 65. minuti. Marco Di Bello je dosudio penal za Salernitanu, VAR ga je potvrdio, a s 11 metara za vodstvo postiže Verdi.

Tri minute nakon toga na klupi Salernitane Franck Ribery dobija direktan crveni karton. Nekoliko minuta nakon toga crveni karton dobija i rezervni golman Cagliarija Boris Radunović.

Alberto Grassi je mogao u 76. minuti donijeti izjednačenje gostima, ali je pogodio samo stativu. U nadoknadi vremena Cagliari je tražio penal, no ovaj put je VAR rekao da najstrožije kazne nema.

Oglasi

Ipak, u devetoj minuti nadoknade, defanzivac Giorgio Altare i postigao izjednačujući gol. 

Naš sjajni Milan Đurić igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Bonazzoli.

Salernitana je nakon ovog kola 17., prva iznad zone ispadanja s 30 bodovaa, bod više od Cagliarija, a dva od Genoe. 

Ipak, do kraja je sve u rukama Đurića i ekipe. Imaju igrati s Empolijem i Udineseom,  Genoa s Napolijem i Bolognom, a Cagliari protiv Intera i Venezije. 

Ostanak Salernitane definitivno je najljepša priča u Italiji ove sezone, naravno, ako se dogodi. Na kraju 2021. godine strepili su od izbacivanja u Seriju B, a fenjeraši su bili sa 16 poena sve do sredine aprila mjeseca kada su nevjerovatno proigrali.

Oglasi

U posljednjih šest mečeva, Salernitana je osvojila skoro isto bodova koliko i u prvih 30 - ukupno 14, a redom su padali Sampdoria, Udinese, Fiorentina, Venezia, a "potkrao" se i zlata vrijedan remi protiv Atalante. Danas itekako imaju za čim da žale, ali brzo će to zaboraviti ako ipak ostanu u ligi. 

Jedan od najvažnijih kotačića ove ekipe bio je i naš napadač Milan Đurić kojem je ovo bila 31. utakmica u Seriji A ove sezone, a postigao je pet golova uz pet asistencija. 

U narednom kolu, dakle, Salernitana ide na noge Empoliju, a Cagliari čeka Inter našeg Edina Džeke. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 36. kolo:

Salernitana - Cagliari 1:1 (Verdi 66' (P); Altare 90+9')

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...spasise se onog penala i na kraju ga peimise...steta zbog onakvih navijaca...
1 1
Zao mi sto Salernitane, plasim se da ce ispasti, ona mafijaska Djenova ce se opet izvuci, to je lopovski tim, pobijedit ce Napoli u Napulju u utakmici koja sledi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi