Salernitana pobjedom skočila na četvrtu poziciju, Milan Đurić ponovo junak!

Fantastične partije bivšeg bh. reprezentativca

Salernitana pobjedom skočila na četvrtu poziciju, Milan Đurić ponovo junak!

Fudbaleri Salernitane pobijedili su večeras na domaćem terenu Trapani sa 1:0 u duelu 23. kola Serije B, a junak je još jednom bio bh. napadač Milan Đurić. 

Đurić u posljednje vrijeme prikazuje možda i najbolji fudbal karijere pa je i danas odigrao sjajan meč i vodio svoj tim do vrlo važnog trijumfa.

Bh. napadač je u 12. minuti nakon asistencije Cicerellija zatresao mrežu gostiju i kasnije se ispostavilo da je to konačan rezultat ovog susreta.

Salernitana se nakon ovog trijumfa nalazi na 4. poziciji u Seriji B sa 36 osvojenih bodova i ima samo bod manje od drugoplasiranog Crotonea. Drugo mjesto inače vodi direktno u Seriju A dok pozicije od trećeg do osmog vode u play off za plasman u najviši rang italijanskog fudbala.

Kada je u pitanju Đurić, za njega je ovo bio sedmi pogodak u posljednjih šest mečeva i ovakvom formom sigurno ističe kandidaturu da se nađe na spisku selektora Dušana Bajevića za odlučujuće susrete play offa u borbi za Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, Đurić je reprezentativni dres do sada nosio 14 puta i postigao sedam golova.

Promo

Top Komentari

DanGraf
Ovaj cijeli zivot u drugoj lizi, na kurtzu nam klizi. Dzeko i Hodzic u reprezentaciju, a ovog cetalja ne treba zvat.
2 16
Benjamingst
Milan je dobar napadac, nadam se povratak u Reprezentaciju BiH sad za baraz... Milan je King
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi