Salgado: El Clasico neće odlučiti pobjednika La Lige

Nekadašnji defanzivac Reala

Salgado: El Clasico neće odlučiti pobjednika La Lige

Nekadašnji defanzivac Real Madrida Michel Salgado smatra da El Clasico neće odlučiti pobjednika La Lige i da do kraja sezone ima da se odigra još mnogo utakmica.

Podsjetimo, prednost Barcelone iznosi 11 bodova (uz meč više) u odnosu na Real, a Salgado smatra da liga neće biti odlučena, bez obzira kako završio naredni El Clasico.

"Oba tima moraju pobijediti u El Clasicu zato što je ovo utakmica godine za navijače. Uvijek klubovi moraju ići na pobjedu u ovakvim mečevima. El Clasico neće odlučiti titulu. Postoji osam realnih bodova razlike između klubova i šta god da se dogodi liga će još uvijek biti 'živa'. Ostaje još uvijek više od pola sezone do kraja. Prije nekoliko sedmica smo govorili da je moguća razlika od 10 bodova između dva kluba, a sada vidimo da je moguće da Real to spusti na pet. Ima još mnogo utakmica do kraja La Lige. Postoji još mnogo vremena za uspone i padove", rekao je Salgado.

Podsjetimo, El Clasico se igra u subotu od 13.00 sati na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi