Šalić: Pokazali smo da nas svi trebaju shvatiti ozbiljno

Sparsi trijumfom otvorili nastup u Londonu

Šalić: Pokazali smo da nas svi trebaju shvatiti ozbiljno

A. Haznadarević

Bh. juniorska košarkaška momčad Sparsa, u velikom stilu je otvorila svoj nastup u Londonu, a u prvom meču je savladana ekipa INSEP-a sa odličnih 76:57.

Šalić Đoko je juniorski reprezentativac Srbije, MVP sa kvalifikacionog turnira Eurolige iz Rima, u sinoćnjoj utakmici je pokazao impresivnu igru, ubacio je 26 poena, te ostvario 15 skokova, dok je njegov index korisnosti označen sa sjajnim brojem 30.

 

"Odličan je to tim, prave atlete, ali jednostavno mi dobro igramo, ne plašimo se nikoga. Svi su vjerovatno prije ove utakmice davali prednost INSEPU, ne znam zbog čega, možda nisu do sada nas gledali!"

 

Prognoze za predstojeću utakmicu sa Barcelonom?

 

"Ja sam ranije rekao da mi idemo iz utakmice u utakmicu a cilj je jasan i to je ono što nas pokreće. Odigrat ćemo najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti, pokazali smo da nas svi ovdje moraju shvatiti krajnje ozbiljno. Uz raspoloženog Nikolića, Buzu, Zahiragića, Ferhatbegovića i Smajlovića, koji je danas imao dobru "rolu" i ostale možemo doći do kraja."

 

Odličan učinak u prvom meču.

 

Da tačno ali kada imate Nikolića u timu sa devet asistencija i Buzu koji "vreba" protivnički koš, Zahiragića koji uradi veliki dio posla, onda i ja mogu igrati tako dobro u takvom timu, vjerujte motiv je igrati dobro", zaključio je Šalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.