Salihamidžić: Dva srca kucaju u mojim prsima

Braco pred duel svoja dva bivša kluba

Salihamidžić: Dva srca kucaju u mojim prsima

A. Haznadarević

Večeras će se na Allianz Areni suočiti Bayern i Juventus, dva velikana fudbala, dva tima čije je boje s velikim uspjehom nosio jedan od najvećih igrača u historji bh. fudbala - Hasan Salihamidžić.

 

Legendarni Braco je upravo zbog svoje impozantne karijere, tokom koje je imao priliku vidjeti kako stvari funkcionišu u oba ova kluba, bio možda i najkompetentnija osoba koja može govoriti o večerašnjem sudaru velikana.

 

"Ova dva tima su među četiri najbolja u Evropi i to je ono gdje ih i želim vidjeti. Šanse su 50-50 u okršaju najboljeg tima Njemačke i najboljeg tima Italije. Presudit će mali detalji i ko bude imao bolji dan. Jedni druge jako poštuju, ali ja mislim da, ako Bayern odigra najbolje što može, oni će biti ti koji će slaviti", istakao je Salihamidžić u razgovoru za službenu stranicu FIFA-e.

 

Jak kolektiv Juventusa

 

"Juve je jak i igra odličan fudbal, a cijeli tim zna kako se braniti. Oni imaju stvarno jak kolektiv. Ostvarili su nevjerovatan rekord u posljednje dvije godine, budući da su izgubili samo dva-tri meča. Također, oni imaju jednog od najboljih trenera Evrope - Antonija Contea. On je uradio velike stvari i igrači ga vole."

 

Bayern sazreo za trofej

 

"Šampanjski fudbal koji igraju je nevjerovatan - oni dominiraju tokom meča i nikada ne prepuštaju posjed. Oni jednostavno uguše svoje protivnike. Bayern je zaista sazreo i oni spadaju među tri najbolje evropske ekipe. Kvalifikovali su se u finale Lige prvaka dva puta u posljednje tri godine i u oba slučaja na žalost izgubili. Tokom posljednje tri ili četiri godine, oni su postali veoma snažni. Nikada ne gube kontrolu i uvijek ostaju fokusirani, zaista se nadam da će tako biti i ovaj put."

 

Braco je, ipak, više naklonjen Bavarcima:

 

"Dva srca kucaju u mojim prsima i to znači da će jedno uvijek biti tužno. Ipak, na kraju krajeva, proveo sam devet godina igrajući za Bayern, živim u Minhenu i moja djeca su ovdje rođena. Ja sam iz Bayerna, ja sam crven!", iskren je naš legendarni fudbaler.

 

S obzirom na to da je imao priliku osvojiti najveće moguće fudbalsko klupsko priznanje na Starom kontinentu, Salihamidžić je pokušao objasniti o kakvom se osjećaju radi:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Shvatite za šta ste prethodno radili u životu, a onda, kada stavite svoje ruke na pehar... kakav trenutak! To je nešto najveće što možete osvojiti u klupskom fudbalu, i to je ono za što svaki fudbaler živi", objasnio je na kraju razgovora Hasan Salihamidžić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.