Salihamidžić i kompanija bijesni: Protiv Borussije moramo skupiti gu**ce i biti bolji!

Bayern jedva pobijedio drugoligaša

Salihamidžić i kompanija bijesni: Protiv Borussije moramo skupiti gu**ce i biti bolji!

Čelnici Bayerna i fudbaleri ovog kluba nisu bili zadovoljni nakon teško izborene pobjede protiv Heidenheima u četvrtfinalu Kupa Njemačke.

Bavarski div je pobijedio sa 5:4 drugoligaša, a trener Niko Kovač, sportski direktor Hasan Salihamidžić i napadač Thomas Muller saglasni su da ekipa mora odigrati daleko bolji meč protiv Borussije Dortmund u subotu navečer.

"Bila je to divlja utakmica, na kraju smo imali i sreće. Nakon crvenog kartona morali smo mijenjati formaciju na 4-4-1 kako bismo dobili na kompaktnosti. Ono što mi smeta najviše je da jednostavno ne smijemo ispustiti vodstvo 4:2 i dovesti se u probleme", kazao je Kovač i dodao:

"Da, imali smo sreće, što je potrebno u Kupu. Nikad nisam iskusio ovakvu utakmicu. Morat ćemo se suočiti s puno kritika, ali činjenica da imamo kvalitetu dobiti ovakvu utakmicu također govori o nama".

Salihamidžić je također podsjetio na važnost utakmice protiv Dortmunda.

"Šta reći? Ovo treba što prije zaboraviti i izbaciti iz glave. U subotu je važna utakmica", rekao je sportski direktor Bavaraca.

Najljući nakon meča bio je napadač Thomas Muller koji je odigrao vrlo dobar meč.

"Ne znam gdje bih svrstao ovaj meč i kako bih ga kategorizirao, što je ovo uopšte bilo?! Za Borussiju moramo skupiti guzice i biti daleko bolji", kazao je on.

Popularni El Klasiker je na rasporedu u subotu od 18.30 sati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi