Salihamidžić igrač utakmice

Nakon dva gola Hannoveru

Salihamidžić igrač utakmice

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u jučerašnjoj je pobjedi Wolfsburga nad Hannoverom podsjetio na svoje najbolje dana kada je nosio dres minhenskog Bayerna.

Salihamidžić je sa dva gola načeo Hannover, a Wolfsburg je na kraju slavio sa ubjedljivih 4:1, te je sebi na taj način priskrbio epitet najboljeg igrača utakmice.

Salihamidžić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u svojoj bogatoj karijeri odigrao 43 utakmice u kojima je postigao šest golova.

Nažalost, Braco se morao odreći bh. državljanstva u korist njemačkog pasoša zbog nepostojanja sporazuma o dvojnom državljanstvu između BiH i Njemačke. Da to nije slučaj, selektor Safet Sušić bi vjerovatno računao i dalje na ovog sjajnog veterana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.